Het ziet ernaar uit dat je voortaan je Apple Watch maar overdag moet opladen, aangezien je hem 's nachts nodig hebt voor Sleep++. Sleep++ is namelijk een sleep tracking-applicatie, die overzichtelijk je slaappatronen in beeld brengt.

Sleep++ houdt bij hoe je slaapt

Daar waar het normaal is om in de nacht je apparaten op te laden (er zijn maar weinig mensen die dat niet doen op dat moment), ziet het ernaar uit dat er mogelijk verandering in komt voor de Apple Watch. De app Sleep++ is namelijk een native applicatie voor Apple Watch, die in de nacht wil bijhouden en in beeld brengen hoe je slaapt. De app is van dezelfde maker als Pedometer++ - mocht je dus bekend zijn met die app, dan weet je wat je ongeveer kunt verwachten voor de sleep tracking-applicatie Sleep++.

Wanneer je in de avond op je Apple Watch-smartwatch aangeeft dat je gaat slapen begint Sleep++ meteen met meten. Dit doet de app heel de nacht en in de ochtend kan het je slaappatroon in beeld brengen. Je krijgt te zien wanneer je in een diepe slaap was en wanneer je lag te woelen in bed. Het mooiste is misschien nog wel dat je de app kunt gebruiken in Airplane mode, waardoor je in staat bent je batterij te besparen. Bovendien is het mogelijk om de data te importeren naar de Gezondheidsapplicatie op je iPhone.

De maker claimt dat de app slechts tien procent van je batterij verbruikt in de nacht, dus hopelijk valt het qua batterijverbruik wel mee. Je kunt de app gratis downloaden en gebruiken - er is wel één in-app-aankoop aanwezig en daarmee haal je de reclames weg.