Soms voel je het, soms niet. Als het even tijd is om te tukken. De Sleepman is een wearable die je hier bewust van maakt. Tijd voor een powernap!

Wakker maken

De Sleepman heeft drie functies. Hij monitort je slaap en houdt bij wanneer het de beste tijd is om je wakker te maken. Misschien is het wat vroeger of later dan je geplande wektijd, maar je wordt gegarandeerd alleen wakker gemaakt als je niet heel diep in slaap bent. Op die manier kom je altijd uitgerust je bed uit, beloven de makers.

Voorkomen dat je wegdoezelt

De tweede functie is het monitoren van je vermoeidheid. Als de tracker door heeft dat je wegdoezelt, bijvoorbeeld achter het stuur van een auto, dan gaan er letterlijk alarmbellen rinkelen, lampjes knipperen en zo houdt de tracker je wakker.

Powernap

Functie nummer drie is aanduiden wanneer je lichaam schreeuwt om een powernap. Een snel dutje van hooguit een half uur, midden op de dag, waarna je je weer als herboren voelt en voluit door kunt gaan met je bezigheden.

Elektromagnetische huidpulsen

De Sleepman haalt zijn informatie uit de elektromagnetische pulsen die het brein via de huid afgeeft, zo beweert de site van de makers. Daar zijn bepaalde algoritmen voor geschreven die de tracker in staat stellen om de staat van vermoeidheid, en de diepte van de slaap vast te stellen.

Op Kickstarter is nu een crowdfundingactie bezig voor de Sleepman. De makers hebben het benodigde geld al bijna bij elkaar. Wie vroeg intekent, kan een Sleepman krijgen voor 99 dollar.

Er zijn overigens meer fabrikanten van wearables bezig met het verbeteren van de slaap.