Een nieuw startend bedrijf heeft de Chronos uitgebracht, waarmee van elk horloge een smartwatch kan worden gemaakt. De Chronos is een lichtgevend schijfje van metaal, dat onder een 'gewoon'  horloge kan worden geplakt.

Lichtgevende ring

De Chronos maakt contact met een verbonden smartphone en brengt zo notificaties van e-mail, sms, WhatsApp enzovoorts naar de pols. De notificaties worden getoond doordat de Chronos een lichtgevende ring laat oplichten onder het horloge. Ook komt er een lichte trilling los, om de drager te attenderen op een binnenkomend bericht.

iPhone-app

Er kunnen een stuk of vijftig kleuren voor notificaties worden ingesteld, zodat de drager precies weet wat voor soort notificatie er binnenkomt. Zo kunnen ook bepaalde contacten van een eigen kleur worden voorzien. Dat kan geregeld worden in een bijbehorende app. Die is vooralsnog alleen voor de iPhone beschikbaar, aan een Android-app wordt nog gewerkt.

Zuignapje

De Chronos-schijf verbindt zichzelf met de onderkant van een horloge met een soort zuignapje. Om die reden raden de makers het af om ermee te gaan zwemmen; dan zou het schijfje kunnen loslaten. Het is weliswaar waterdicht, maar toch niet aan te raden om er het water mee in te gaan.

Passend onder elk gewoon horloge

De diameter van de Chronos is gering, zodat het onder elk gewoon horloge moet passen met een diameter van 31 millimeter en groter. Het horloge wordt er wel een paar millimeter dikker van.

De Chronos is voor pakweg honderd dollar te bestellen in de webshop van het bedrijf.