Een smartwatch is als het op de accu aankomt ongeveer hetzelfde als een smartphone: die gaat gewoon niet lang mee. Uiteindelijk moet je zo’n horloge zowat elke nacht opladen, wil je ‘m consequent kunnen gebruiken. Het bedrijf Sequent hoopt daar verandering in te brengen middels een horloge dat voorzien is van een kinetisch batterijsysteem.

Slim horloge, slim laadsysteem

Sequent wil het horloge financieren middels een Kickstarter-campagne waarvan het doel al gehaald is. Gehoopt werd 80.000 Zwitserse Frank op te halen, omgerekend zo’n 73.630 euro, en de teller staat al op 258.987 Zwitserse Frank (235.150 euro). Kortom: dat slimme horloge lijkt er te komen.

Vermoedelijk ligt de reden waarom het slimme horloge het zo goed doet op Kickstarter in het feit dat het om een zichzelf opladend systeem gaat. Het bedrijf stelt dat het ’s werelds eerste kinetische laadsysteem ontwikkeld heeft, waarbij de energie van de bewegingen die je maakt omgezet wordt in de elektriciteit die nodig is om de smartwatch te laten werken.

Het lijkt erop dat dit laadsysteem genoeg stroom levert omdat er geen display ingebouwd zit. Aan de voorkant van het slimme horloge zit een gewone wijzerplaat. Voor het inzien van gegevens zoals het aantal stappen dat je gezet hebt of je hartslag, heb je echt je smartphone nodig.

Traditioneel slim horloge

Afgezien van de laadtechnologie en het ontbreken van een display is het een vrij traditioneel slim horloge. Het horloge beschikt over een hartslagsensor en GPS en kan via Bluetooth met een smartphone verbonden worden. De gebruiker kan op z’n smartphone de Biofeedback health & sport app installeren, die de gegevens in een handig overzicht verwerkt.

Het doel op Kickstarter is dus al gehaald, maar doneren is nog altijd mogelijk. Doneer je 172 euro, dan krijg je de zwarte variant van het slimme horloge. Doneer je 218 euro of meer, dan krijg je een stalen variant thuis geleverd. Voor mensen die 273 euro of meer doneren, is er een speciale limited edition en mensen die 411 euro of meer inleggen, krijgen er twee toegestuurd.