Het Newyorkse bedrijf Caeden heeft een slimme armband op de markt gebracht, die mensen leert beter om te gaan met stress. De Sona Connected Bracelet is een stijlvol vormgegeven armband die talrijke lichaamsfuncties monitort, en de drager adviseert.

Notificaties

Daarnaast is het ook gewoon een soort smartwatch, zonder wijzerplaat weliswaar, die via trillingen notificaties doorgeeft van e-mails, telefoontjes of andersoortige berichten.

Sona tegen stress

De stress van de drager verminderen is echter het belangrijkste doel van de Sona. Voor 'mind and body', meldt Caeden op zijn website. De Sona houdt met een reeks sensors aan de binnenkant van de armband de hartslag van de drager in de gaten. Ook worden er bewegingen geregistreerd, zodat het apparaatje ook dienst doet als stappenteller.

Caeden-app

Caeden levert er een app bij die de eigenaar van de Sona leert om beter te ademen, de hartslag, verbruikte calorieën, aantal stappen en afgelegde afstand te registreren, en de tijd tussen de hartslagen te beoordelen. Op die manier kan de app met gebruikmaking van al deze gegevens nagaan of de drager van de armband gezond bezig is. Zo niet, dan schotelt de app een aantal stressverminderende ademhalingsoefeningen voor, die een beetje meditatief van aard zijn.

Mode-accessoire

De armband maakt via bluetooth contact met de verbonden smartphone. Op de armband is zelf niets te zien of te beleven, behalve de incidentele trillingen als er een bericht binnenkomt op de telefoon. De armband is vormgegeven uit verschillende soorten staal, leer en siliconen, en moet meer als een modeaccessoire gezien worden dan als iets anders.

De armband komt in maart in de handel voor 129 of 199 dollar, afhankelijk van het tijdstip van de bestelling bij Caeden.