Op Kickstarter is een nieuw project verschenen die voornamelijk interessant is voor de vele wielrenners in Nederland. De Cyclevision Edge is een slimme fietshelm met dubbele camera's die gezamenlijk video opnemen in een 320 graden gezichtsveld.

De Cyclevision Edge heeft een camera aan de voorzijde en aan de achterzijde die in Full HD (1.920 bij 1.080 pixels met dertig beeldjes per seconde) kunnen opnemen. Twee geheugenkaarten van 32 GB laten het toe om voor ongeveer vier uur aan materiaal op te nemen van je fietsrit, waarbij de opnames van de vorige rit automatisch worden overschreven wanneer je deze niet hebt gebruikt. De slimme fietshelm heeft een ingebouwde batterij met een capaciteit van 3200 mAh die goed is voor ongeveer honderdtachtig minuten opnemen. Via de micro-usb-poort kun je ook een powerbank aansluiten voor een grotere capaciteit. Tevens kun je communiceren via wifi.
 

Cyclevision Edge doet ook dienst als achteruitkijkspiegel

De slimme fietshelm komt met een app, waarmee je direct kunt streamen. Plaats jouw smartphone op het stuur en je kunt de achtercamera tevens gebruiken als achteruitkijkspiegel, zodat je met één blik op de smartphone weet wat de verkeerssituatie achter je is. De Cyclevision Edge laat je jouw gehele fietsrit opnemen, om later weer te kunnen genieten van de omgevingen waar je gefietst hebt. Natuurlijk kun je ook 360 graden camera's gebruiken om de gehele rit op te nemen, zoals de aankomende FITT360, maar dat is dan een externe accessoire die je weer extra mee moet nemen op de fiets. Een fietshelm heb je standaard op de racefiets al op, waardoor de ingebouwde camera's op deze lichtgewicht fietshelm geen enkel ongemak zullen geven. Je kunt het project ondersteunen voor omgerekend 288 euro, waarna je de fietshelm, als het beoogde doel gehaald wordt, in juli van dit jaar thuisgestuurd zult krijgen.