Later dit jaar komt er een slimme motorhelm, de CrossHelmet, op de markt, die beschikt over een achteruitkijkcamera en speakers. De verwachting is dat de helm in mei of juni van dit jaar zal worden geleverd.

Slimme motorhelm met handige functies

De motorhelm heeft nog niet echt kunnen genieten van de nieuwste technologieën. Daar is ondertussen verandering in gekomen, aangezien we dit jaar de CrossHelmet mogen verwachten. Dit is een helm waarmee je een aantal dingen kunt doen. Zo zitten er speakers aan boord, waarmee je muziek kunt luisteren. De muziek bedien je middels een app, die je instelt voor het rijden. Met deze app kun je ook de andere functies van de helm bedienen, zoals het activeren van gps. Doe je dat, dan krijg je een voorgestelde route gepresenteerd.

Niet via de speakers, maar via een klein schermpje dat direct in het vizier van de CrossHelmet zit gebouwd. Dat scherm legt mogelijk een laag over de werkelijkheid (augmented reality), waardoor je precies zou moeten kunnen zien waar je heen moet. Daarnaast kun je op dat scherm ook zien wat er achter je gebeurt, aangezien deze op een achteruitkijkcamera is aangesloten. Verder kun je ook bellen met de helm op. Dankzij de noise-cancelling aan boord zouden de mensen aan de andere kant van de lijn niet eens merken dat je op de motor zit.