Clement Guillot is een project op Kickstarter begonnen voor zijn gloednieuwe Oombrella. De paraplu beschikt niet alleen over een erg mooi uiterlijk, maar blijkt ook nog eens handige functies te hebben. Hoe vaak gebeurt het niet dat we besluiten om erop uit te gaan en het begint te regenen terwijl we eenmaal onderweg zijn. Het nadeel daarvan is dat we dan vaak geen paraplu bij ons hebben.

Guillot heeft daar een oplossing voor. Zijn slimme paraplu kan namelijk verbinding maken met een mobiele telefoon. De bijbehorende applicatie zal beschikbaar zijn in de App Store en in Google Play. Mocht je van plan zijn om de deur uit te gaan op een dag waarop regen wordt verwacht, dan zal er een notificatie verstuurd worden waarbij je herinnerd wordt aan het feit dat je je paraplu bent vergeten. Bovendien kun je bovenop de paraplu een GoPro schroeven. Een capsule in het handvat kan je ook alert maken op een inkomend telefoontje.

oombrella-slimme-paraplu-glimmend

Verschillende soorten Oombrella's

De paraplu zal in verschillende soorten leverbaar worden. Zo komt er een glimmende uitvoering, een witte uitvoering en een zwarte uitvoering. Ook laat het bedrijf je kiezen tussen twee verschillende formaten: Een 'klassieke' paraplu die 95 centimeter lang is met een gebogen handvat of een model dat in je tas past van 25 centimeter lang. De Oombrella kan daarnaast ook tegen een flinke storm of hagelbui, met het produceren van de paraplu is namelijk rekening gehouden met de baleinen.

De prijs van de Oombrella

Liefhebbers die het idee van de slimme paraplu wel zien zitten, zullen aardig in de buidel moeten tasten. De normale verkoopprijs bedraagt namelijk 79 euro. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van early bird-kortingen en package-deals. Zo ben je voor een bedrag van 3500 euro verzekerd van 50 slimme paraplu's. Het is de bedoeling dat de Oombrella voor oktober geleverd wordt. Het bedrijf achter de wearable beschikt momenteel al over een weer-community dat Wezzoo heet met 200.000 gebruikers.