In Engeland is een slimme penisring op de markt gebracht die cijfers geeft voor seksuele prestaties. Hij kan rond een condoom worden geschoven, en de sensors leggen tijdens de geslachtsdaad allerlei gegevens vast. Zo heb je achteraf ook nog wat lol.

Syfilis

De i.Con is geen condoom, maar kan in combinatie met elke condoom worden gebruikt. Helemaal aan de basis van de penis kan de slimme penisring vastleggen hoe het ervan af wordt gebracht, maar niet alleen dat. Er kunnen ook seksueel overdraagbare aandoeningen mee worden ontdekt, zoals Chlamydia en syfilis.


Snelheid van stoten

Voorts houdt de ring, die in verschillende groottes valt in te stellen, bij hoe lang de gemeenschap duurt, hoeveel calorieën daarbij worden verbrand, het aantal en de snelheid van de stoten, de omtrek van het gevaarte van de drager en de verschillende seksuele posities die worden ingenomen per week, maand en jaar.


Anonieme clouddienst


Zo'n rijkdom aan gevoelige data in een cloud moet natuurlijk wel goed worden beveiligd. Het bedrijf uit Nottingham dat de i.Con maakt belooft dat alles goed, en vooral anoniem, wordt bewaard. Maar gebruikers kunnen hun data ook delen met vrienden of met de hele wereld, mocht dat gewenst zijn.


Al bijna 100.000 keer besteld

De penisring is net als andere wearables uitgerust met een nano-chip en bluetooth om data vast te leggen en naar een verbonden smartphone te versturen, waar alles in een bijbehorende app wordt verzameld. Inmiddels hebben in Engeland reeds 96.000 mensen dit product besteld, en wordt nagedacht over verzending naar andere landen.


Voor 70 euro

De prijs van deze peniswearable is zestig pond (70 euro). Er zit een jaar garantie op en het apparaatje kan keer op keer gedragen worden. Via een micro usb-poort kan hij worden opgeladen, waarna de ring het zes tot acht uur volhoudt. Ruim voldoende voor de meeste seksuele handelingen.

De ring is nog niet verkrijgbaar, maar zal dat later dit jaar wel zijn. De naam van de fabrikant: British Condoms.