De portemonnee is essentieel in het dagelijks leven. Hier worden belangrijke bankpassen, identiteitskaarten en niet te vergeten contanten in bewaard. Niets zo vervelend als het kwijtraken van je portemonnee. Daar heeft Volterman iets op gevonden. Een slimme portemonnee mét ingebouwde camera.

Volterman

Volterman is een project op Indiegogo. Deze slimme portemonnee beschikt over vele handige functies zoals bijvoorbeeld de ingebouwde camera. Daarnaast kan je met deze slimme portemonnee je telefoon opladen en een alarm af laten gaan. Bovendien krijg je een melding wanneer je de slimme portemonnee ergens vergeet.

 

Je kunt de Volterman draadloos opladen en tevens gebruiken als wifi-hotspot. Het meest speciale van deze portemonnee is wel de ingebouwde camera. Wanneer de portemonnee kwijt is, zal het een foto nemen van elk persoon die de portemonnee opendoet.

Indiegogo

Op het moment staat dit project nog in de stijgers, maar via Indiegogo is al meer dan 250.000 dollar (zo'n 220.000 euro) opgehaald. Dit is meer dan vijf keer zoveel als het oorspronkelijke doel. De portemonnee komt in drie verschillende maten met batterijen van 2.000 mAh tot 5.000 mAh. Men verwacht de eerste modellen te verschepen in december, maar het is nog maar de vraag of dat gaat lukken. De portemonnee heeft namelijk een bluetooth 5.0 chip nodig en er is op het moment maar één model met deze chip (Samsung Galaxy S8). Wil je de gok toch wagen? Je kunt nu een slimme portemonnee reserveren voor 98 dollar (zo'n 86 euro).