Het bedrijf Token komt vandaag met zijn eerste product, een slimme ring die tot de Token Ring gedoopt is. Het apparaat is ontworpen om zo ongeveer alles te openen. Denk aan je auto, je voordeur en je laptop. De ring werkt namelijk met NFC en Bluetooth en kan dus gebruikt worden voor veel slimme systemen.

De slimme ring zelf

De slimme ring is beschikbaar in zes groottes. Meegeleverd wordt een batterij met een levensduur van wel zes weken. Hij wordt opgeladen middels inductie en kan gebaren herkennen. De ring zelf is niet gigantisch interessant: daar zitten gewoon wat chips in die de functies mogelijk maken.

Belangrijker zijn die functies zelf. De Token-ring werkt samen met onder meer Mastercard, Microsoft en Visa. Gebruikers kunnen de slimme ring dan ook via een iOS/Android-app koppelen aan hun betaalpas. Daarna is het mogelijk om draadloos te betalen bij apparaten die dat ondersteunen. Verder is het ook mogelijk om Token te koppelen aan Windows, dus kunnen laptops en computers met Bluetooth ook zo geopend worden.

Nog meer mogelijk

Wat de andere functionaliteiten van de slimme ring betreft, heeft Token nog wat werk te verrichten. Voor bijvoorbeeld het openen van de auto, moeten er speciale oplossingen gemaakt worden. Daarvoor ontwikkelt het bedrijf dan ook een autostekker, waarvoor het een kopie van je autosleutel nodig heeft. Ook voor de voordeur wordt een speciaal slot ontworpen.

De slimme ring van Token is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Daar kost de losse ring 249 dollar en wordt die in december geleverd. Een pakket waarin ook de autostekker en het slot voor de voordeur in zitten, zal 399 dollar kosten.

www.ssrphotography.com