Slock, die naam hoort bij een nieuwe uitvinding. Het is een slimme sok, die je 's nachts aandoet om je te laten wekken met een trilling onder je voet. Hij gaat pas weer uit als je erop gaat staan. Via een app kun je de wekker instellen.

Kickstarter

Slock dus. Het product is nog niet in de handel. Het is een zogeheten Kickstarterproject, wat betekent dat de uitvinders via crowdfunding geldschieters zoeken om hun product op de markt te brengen. Wie de Slock steunt met een bijdrage, krijgt er als eerste een opgestuurd.

Massaproductie

Daarvoor moet nog wel wat gebeuren. Er is nog maar drieduizend dollar verzameld van de 80 mille die de uitvinders nodig zeggen te hebben. Pas nadat dit bedrag is bereikt, kan het in massaproductie worden genomen.

Bandage met vier trillingsmotoren

De Slock  is geen gewone sok. Het lijkt eigenlijk meer op een soort bandage, met een vrij dikke schijf onder het midden van de voet. Je kunt er dus op lopen, maar het zal ietwat raar aanvoelen. De voet is niet geheel door de sok bedekt; tenen, hiel en nog wat huid zijn vrij om te ademen 's nachts. De bandage is voorzien van vier vibrerende motoren die op de aangegeven wektijd beginnen te trillen en de drager geluidloos wakker maakt. Op een knopje drukken, zoals bij een gewone wekker, om weer verder te gaan slapen, zal bij de Slock niet helpen. Je moet erop gaan staan; pas dan stopt hij met trillen. Dus als hij zeker weet dat je echt opstaat, in de letterlijke zin van het woord.

Wektijd

De wektijd kan worden ingesteld via een app die te krijgen is in de Google Play Store of de App Store van Apple. Via bluetooth wordt verbinding gemaakt met de smartphone. De Slock kan tot vijf dagen meegaan op een batterijlading. De batterij wordt via een micro usb-ingang opgeladen.

Meer functies

De Slock is nog niet helemaal af, melden de makers op Kickstarter. Ze willen nog een timer toevoegen, en meer functies. De sterkte van de trillingen kunnen straks nog worden ingesteld.

Wie de Slock wil steunen, kan op Kickstarter een kijkje nemen. Daar zijn ook meer foto's en een filmpje te zien. Voor zestig tot tachtig dollar is de Slock straks te bemachtigen, er vanuit gaande dat de campagne slaagt.