De smart-koffer van Samsara haalde maar liefst tien keer het nodige bedrag op via Kickstarter en niet vanwege de meest voor de hand liggende reden. Op het gebied van technologie is de koffer niet zo speciaal, maar men vindt het uiterlijk en het materiaal waar deze koffer van gemaakt is sensationeel.

Samsara

De smart koffer van Samsara is gemaakt van aluminium alloy. Dit materiaal wordt ook gebruikt bij de bouw van vliegtuigen. Het materiaal is lichtgewicht en ijzersterk. Er zijn al enkele andere smart koffers die ook gemaakt zijn van dit sterke materiaal, maar deze zijn duurder dan deze 690 dollar (omgerekend ongeveer 620 euro) kostende smart koffer.

Op het gebied van technologie is deze koffer niet erg speciaal. Zo beschikt deze over vergelijkbare functies als de concurrentie. Wel heeft dit type een betere batterij. Zo zweert de producent dat je je smartphone zo'n tien keer op kunt laden via de koffer. Ook kun je de koffer in de gaten houden met behulp van een app. Zo krijg je een melding als de koffer geopend wordt zonder dat je daar weet van hebt.

Het ontwerp

De koffer blinkt pas echt uit op het gebied van design. De koffer ziet er strak en modern uit en is daarnaast uiterst functioneel. Zo zitten er rubberen strips aan de zijkant, om te voorkomen dat de koffer beschadigt. De zes wielen van de koffer zijn compleet geïntegreerd en nemen dus weinig ruimte in. De koffer heeft een platte bovenkant, welke ideaal dient als (klein) bureau. Zo kun je elk moment je laptop erbij pakken. En last, but not least: de koffer beschikt ook over een LED-lamp, zodat je nooit in het donker komt te zitten.

Wanneer te koop?

Zoals we eerder aangaven staat deze koffer momenteel nog op Kickstarter en is hij nog niet te koop. Samsara hoopt de eerste exemplaren aankomende november te verkopen.