Volgens nieuwe geruchten is het zo dat de smartbands voor Apple Watch een jaarlijkse opvolger niet in de weg gaan staan. Dat melden althans bronnen tegenover de website 9 to 5 Mac, die helaas niet kan vertellen met wie de site te maken had.

Gerucht: jaarlijkse opvolger Apple Watch in de planning

Op maandagochtend schreven we hier op Wearables Magazine over de mogelijkheid dat Apple speciale smartbands wil uitbrengen voor de Apple Watch. Deze banden zouden extra functionaliteit kunnen meebrengen voor het polsapparaat, bijvoorbeeld een bloedzuurstofmeter. De banden zouden in de geheime poort geklikt kunnen worden. Apple zou deze smartbands willen gebruiken als middel om niet jaarlijks een smartwatch uit te brengen, omdat werd gezegd dat het bedrijf dacht dat mensen niet elk jaar een nieuw horloge kopen.

Nu blijkt echter weer het tegenovergestelde. Onbekende bronnen hebben tegenover de website 9 to 5 Mac aangegeven dat Apple wel degelijk een jaarlijkse opvolger van de Apple Watch wil uitbrengen; die smartbands gaan daar geen verandering in aanbrengen, hoe logisch het idee erachter ook lijkt. Eerder kwam al naar buiten dat Apple aan de opvolger werkt, compleet met FaceTime-camera, maar ook dat is gebaseerd op de geruchtenmolen. Het zou in elk geval niet vreemd zijn: bedrijven werken natuurlijk continu aan nieuwe producten.

Aan die smartbands voor de Apple Watch zit echter één nadeel. Hoewel ze wellicht veel beter data kunnen opnemen dan de sensoren in de Apple Watch, moeten eigenaars wel gaan priegelen om het klepje naar de geheime aansluiting op te krijgen. Maar voordat we nu met z'n allen gaan klagen, kunnen we het beste wachten op Apple en op het moment dat het bedrijf uit Cupertino zijn plannen voor de smartwatch bekendmaakt. Wellicht dat dit begin september gebeurt, aangezien Apple dan een jaarlijks persevenement organiseert.