Een werknemer van Foxconn, de enorme Chinese fabrikant die Apple-producten maakt, heeft enorm veel gegevens gelekt over de nieuwe smartbril waar Apple mee bezig zou zijn. De augmentedrealitybril komt pas ergens in 2018 of 2019 op de markt, maar zal dan dezelfde impact hebben als de eerste iPhone tien jaar geleden, voorspelt de lekker.


Is het waar?

Eerst even over de bron van het gerucht. Ineens verscheen in een openbaar forum een anonieme persoon die beweerde bij Foxconn te werken en allerlei informatie over toekomstige Apple-producten begon te geven. De andere forummers hingen direct aan zijn lippen en vroegen, en kregen, bewijzen dat deze persoon daadwerkelijk bij Foxconn werkt, en deze kennis bezit. Grote technieuwssites in Amerika hebben het verhaal inmiddels opgepikt.


Augmented reality

Nu over de bril zelf. De Foxconn-lekker meldt dat het nog niet geheel zeker is dat het huidige model dat achter de schermen wordt ontwikkeld, op de markt komt. Hij schat de kans op 65 procent. Het is een augmentedrealitybril, wat inhoudt dat je door de bril de werkelijke wereld ziet, met daarin geprojecteerd virtuele objecten. Google heeft met de Google Glass al een dergelijk product op zijn naam staan. Hoewel dat niet echt een doorslaand succes is geworden.


Vanaf 600 dollar

Apple zal het wel lukken om ‘de massa’ aan augmented reality te helpen, zo verwacht onze lekker. De bril van Apple zou vanaf 600 dollar gaan kosten, en in drie kleuren naar de neuzen van de klanten komen: ‘kristal, champagne en zwart’. Voor mannen en vrouwen worden verschillende formaten aangeboden, net als bij de Apple Watch.


Revolutie

Het product is dus nog volop in ontwikkeling, wat ook wel blijkt uit eerdere berichtgeving over de nieuwe smartbril van Apple. Het feit dat er al een design en kleuren zijn uitgekozen, geeft wel aan dat die ontwikkeling al een stuk verder is. De lekker zegt: “Hij heeft een heel uniek design. Als het goed gedaan wordt, zal deze bril doen wat de iPhone tien jaar geleden heeft gedaan.” Dus dit product van Apple zal een technische revolutie inluiden, verwacht hij.