Movado, een horlogemaker met merken als Tommy Hilfiger en Hugo Boss, maakt bekend dat er Android Wear 2.0-smartwatches aan komen. De nieuwe slimme horloges worden gemaakt in samenwerking met Google, die eerder al met LG nieuwe smartwatches maakte.

Smartwatch van Hugo Boss en Tommy Hilfiger

Movado is een horlogemaker die merken als Tommy Hilfiger en Hugo Boss in het assortiment heeft. Dit bedrijf heeft vandaag samen met Google aangekondigd te werken aan nieuwe smartwatches. Deze slimme horloges zullen gaan werken op Android Wear 2.0. De nieuwe collectie zal door het leven gaan als Movado Connect en worden aangekondigd tijdens Baselworld 2017. Dit is een grote beurs die geheel in het teken staat van juwelen, horloges, smartwatches en modellen die daar tussenin vallen, en van start zal gaan op 23 maart in Basel.

De nieuwe collectie zal later dit jaar, in de herfst, op de markt worden gebracht. Zoals het er nu naar uitziet, komen de nieuwe smartwatches niet meteen naar Nederland toe en zullen ze eerst worden uitgebracht in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië, voor een vanafprijs van ongeveer 500 euro. In totaal gaat het om vijf modellen. Veel over deze slimme horloges is nog niet bekend, maar we weten al wel dat ze ondersteuning gaan aanbieden voor Android Pay, de betaaldienst van Android, en toegang krijgen tot exclusieve wijzerplaten.