Als we de geruchten mogen geloven dan brengt Google begin volgend jaar zijn eigen smartwatches uit, die zijn voorzien van Android Wear 2.0. Dat meldt althans de techjournalist Evan Blass op Twitter. Blass heeft in het verleden wel vaker de juiste informatie vroegtijdig naar buiten gebracht.

Begin 2017 verschijnen de smartwatches met Android Wear van Google -gerucht

Toen Android Wear 2.0 werd uitgesteld, leek het niet meer dan logisch dat de smartwatches van Google ook zouden worden uitgesteld. Dit zouden de eerste smartwatches zijn die Google zelf heeft gemaakt (waarschijnlijk met wat hulp van een grotere fabrikant). Nu is het gerucht verschenen dat deze slimme horloges begin 2017 op de markt worden uitgebracht. Dat meldt althans Evan Blass, een techjournalist die het in het verleden wel vaker bij het juiste eind heeft gehad. De horloges hebben de codenamen Angelfish en Swordfish gekregen.

Deze wearables zouden worden voorzien van de nieuwe Google Assistant, die je ook in Google Home zult aantreffen later dit jaar. De Angelfish is de grotere en grovere versie van de smartwatches, terwijl de Swordfish de kleinere en smallere is. De Angelfish beschikt over een kroon en twee knoppen, terwijl de Swordfish het moet doen met een minimalistisch design en een opvallend kleine kroon. Het is nog niet bekend hoe de Android Wear smartwatches in de markt worden gezet. Hier lees je nog veel meer over de horloges.