Fitbit is momenteel niet meer de grootste op de wearablemarkt. Desondanks blijven de verkopen van het bedrijf prima, en heeft het nog altijd een derde van de wearablemarkt in handen. Als het aan Fitbit ligt, wordt dat straks weer meer, dankzij de lancering van een eigen smartwatch. Die zal dit jaar nog gepresenteerd worden.

Eerste smartwatch Fitbit

Het slimme horloge van Fitbit zal dit jaar nog op de markt gebracht worden, onthulde CEO James Park tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Park vertelde dat de productie op schema ligt en dat hij voor de feestdagen in de winkel zal liggen.

“Onze smartwatch, waarvan we geloven dat het de beste gezondheids- en fitnesservaring in de categorie zal leveren, ligt op schema om voor de feestdagen geleverd te worden en zal zorgen voor een goede tweede helft van het jaar,” vertelt Park. “Op de lange termijn geloven we in onze toekomstvisie en hebben we een unieke positie om ons merk, onze gemeenschap en data te gebruiken om positieve gezondheidsresultaten te bereiken.”

Concrete details

Er zijn vrijwel geen details bekend over de smartwatch van Fitbit. Gisteren werd er voor het eerst iets concreets onthuld: het horloge krijgt een eigen appstore. Ontwikkelaars kunnen in de toekomst dus zelf applicaties bouwen voor het horloge. Wat we precies van de apps mogen verwachten en de functionaliteiten van het horloge is niet bekend.

Naar het schijnt wordt de software voor de appwinkel ontwikkeld door Pebble, dat onlangs werd overgenomen door Fitbit. Het laatste dat we hierover hoorden, is dat de software het mogelijk maakt voor ontwikkelaars om ‘leuke’ ervaringen mogelijk te maken.

Financiële resultaten Fitbit

De verhalen over de smartwatch kwamen tegelijk met de kwartaalcijfers van het bedrijf naar buiten. Het afgelopen kwartaal lijkt teleurstellend geweest te zijn: Fitbit leverde afgelopen kwartaal 3,4 miljoen wearables. Dat is veertien procent meer dan drie maanden geleden, maar ten opzichte van een jaar eerder is het veertig procent minder. De omzet was nog 353 miljoen dollar, en het verlies 58,2 miljoen dollar. Een jaar eerder was de winst van het bedrijf nog 6,3 miljoen dollar. De hoop van het bedrijf zal dus zijn dat de smartwatch het tij kan keren.