De nog onaangekondigde smartwatch van Fitbit wordt voorzien van haar eigen app-platform, laat de CEO van het bedrijf weten. Wanneer het slimme horloge precies wordt uitgebracht, is op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

Fitbit-smartwatch met eigen app-platform

De CEO van Fitbit, James Park, heeft in een interview met The Verge bekendgemaakt dat de onaangekondigde smartwatch van het bedrijf een eigen app-platform zal gaan krijgen. Het bedrijf is voornemens eerst een software development kit (sdk) uit te brengen, evenals wat applicaties. Die sdk zal later beschikbaar worden gesteld voor andere ontwikkelaars. De apps die kunnen worden gemaakt, zijn compatibel met zowel Android als iOS en leunen op de software van Pebble, de fabrikant die onlangs nog werd overgenomen.

Het proces voor het publiceren van apps zal niet heel streng zijn; appmakers krijgen volop mogelijkheden om allerlei leuke dingen te kunnen doen op het gebied van software. Deze apps vinden we straks allemaal in een appgallerij en niet in een appwinkel, zoals eerder werd gezegd. Helaas heeft Park niet willen zeggen wat voor soort apps we mogen verwachten en wanneer de Fitbit-smartwatch te koop zal zijn. Ook is er verder geen woord gerept over de mogelijke problemen achter de schermen; wordt dus zeker nog vervolgd.