De smartwatch van Fitbit, die officieel nog niet is aangekondigd, zal straks niet zelfstandig, zonder smartphone, dingen kunnen doen. Dat heeft de CEO van het bedrijf bevestigd tegenover de redactie van The Financial Times.

Fitbit-smartwatch niet zelfstandig

Over de smartwatch van Fitbit wordt tot nu toe geroepen dat 'ie vol features komt te zitten, maar zelfstandigheid is geen eigenschap van het slimme horloge. De smartwatch zal niet zonder smartphone werken, bevestigt CEO James Park tegenover The Financial Times. Dat houdt dus in dat wanneer je een app wil downloaden, je dat via je smartphone moet doen of via de wifi-verbinding. Park legt uit dat die zelfstandigheid is ingeruild voor een betere accuduur. En anders hadden er andere features het onderspit moeten delven, aldus de CEO.

Eerder verschenen er geruchten over de Fitbit-smartwatch: er zouden een aantal problemen zijn met de productie. Die problemen erkent Park niet. Sterker nog, de beste man zegt in dit interview dat alles op rolletjes loopt en, nu komt 'ie, dit 'ons beste product tot op heden wordt'. Daarnaast bevestigt Park dat de smartwatch een waterdicht design krijgt, een goede gps-chip en nieuwe, biometrische sensoren. Ook zou de accu een week moeten meegaan en kunnen andere ontwikkelaars gemakkelijk en snel applicaties maken voor het apparaat.

Ook is naar buiten gebracht dat er een vorm van slaapmonitoring komt. Of we straks de smartwatch kunnen gebruiken voor het bedienen van de muziek op de smartphone, is nog niet zeker. Momenteel onderzoekt het team bij Fitbit nog wat daar de mogelijkheden voor zijn.