Smartwatch-liefhebbers die hun stijl ook belangrijk vinden, lijken binnenkort te kunnen rekenen op een gloednieuw horloge dat volledig geschikt voor ze is. Op Kickstarter is namelijk een nieuwe smartwatch te zien: Henlen. De makers van de wearable waren het gewend om voor verschillende gelegenheden ook verschillende horloges te dragen, maar dat kon niet langer toen zij een smartwatch hadden aangeschaft.

Dat bracht de makers van Henlen op het idee om met een eigen smartwatch op de markt te komen waarbij je niet alleen het bandje kan verwisselen, maar ook de behuizing. Een andere leuke bijkomstigheid, is dat het bedrijf achter de wearable gebruik maakt van een stemsysteem waarbij consumenten dus uiteindelijk bepalen welke uitvoeringen op de markt komen. Duidelijk is alvast dat het bedrijf gaat komen met een Commander-serie (hierboven te zien) en een Covert-serie (hieronder te zien).

Henlen Smartwatch-1

Henlen heeft ervoor gezorgd dat de technologie van de smartwatch gehuisvest zit op de plek waarbij in een gewoon horloge het klokwerk zit. Daardoor kunnen liefhebbers dat gedeelte gewoon uit de kast klikken, waarna zij voor een heel ander design kunnen kiezen. Zo hoef je de technologie dus maar één keer aan te schaffen. Het horloge draait niet op Android Wear, maar op zijn eigen Android-based OS. De smartwatch moet gaan werken met zowel Android als iOS. Het is de bedoeling dat de horloges die via Kickstarter worden besteld in februari volgend jaar worden verstuurd. De retailprijs voor de complete smartwatch met één behuizing naar keuze moet 300 dollar gaan bedragen.