Honor heeft officieel de Honor S1 onthuld. Dit is een basale smartwatch van het bedrijf, die omgerekend 92 euro moet gaan kosten. De S1 lijkt overigens meer op een uitgebreide fitnesstracker, dan een volwaardige smartwatch.

Dit is de Honor S1

Honor heeft deze week drie productaankondigingen gedaan: een phablet, een tablet en nu ook een nieuwe smartwatch. Deze smartwatch draagt de naam Honor S1 en weegt ongeveer 35 gram. Het biedt gebruikers een rond scherm aan, waarvan de grootte momenteel niet bekendgemaakt is. Wel weten we dat het slimme horloge, dat meer op een uitgebreide fitnesstracker dan een volwaardige smartwatch lijkt, onder water gebruikt kan worden tot vijftig meter diep. Het scherm lijkt vooralsnog alleen zwart-wit te weergeven, geen kleuren.

Honor heeft verder weinig over het polsapparaat naar buiten gebracht. We weten bijna niets over de specs, bijvoorbeeld de processor of het werkgeheugen, maar weten wel dat er een hartslagmeter en een stappenteller aanwezig is. Wel krijg je de mogelijkheid smartphonenotificaties te ontvangen op de tracker en kun je optimaal gebruikmaken van een accu die zo'n zes dagen moet meegaan. De Honor S1 wordt geleverd met een oranje, zwarte of blauwe band en zal, omgerekend vanaf de dollarprijs, zo'n 92 euro moeten gaan kosten.