Het bedrijf Ressence heeft een prototype gemaakt van een hybride smartwatch, die nooit hoeft te worden opgeladen. Het polshorloge is voorzien van een mechanische wijzerplaat die door een tikje op het glas zichzelf op tijd zet.

Altijd op tijd

Dit horloge, de Ressence Type 2 E-crown Concept, hoeft dus  niet alleen nooit te worden opgeladen, het loopt ook nog eens altijd op tijd. Door middel van een iPhone-app kan dit horloge op de juiste tijd worden gezet.  

Zonne-energie


Het horloge is mede ontworpen door Tony Fadell, de uitvinder van de iPod van Apple, mede-oprichter van Nest en nu ‘tech coach’ van Ressence. De energie wordt geleverd door de zon en de bewegingen van de drager. Het polsapparaatje kan in drie modussen worden gezet, die steeds wat meer energie vergen. Het kan in volledig analoge modus worden gezet, waardoor je zelf het horloge gelijk moet zetten. Er is een soort tussenmodus die het horloge eens per minuut gelijkzet, en een modus waarbij dat elke seconde gebeurt.

Dragers van een traditioneel horloge met wijzers moeten wel even opnieuw leren klokkijken. Het display vertoont weliswaar twee wijzers, maar die draaien allebei in een eigen cirkel rond. Als de binnenste wijzer de 9 aangeeft en de buitenste 50, is het tien voor negen. 

Niet heel slim

Behalve de juiste tijd, heeft dit horloge geen andere functies. Daarmee is het zelfs voor een hybride smartwatch nogal beperkt wat de slimheid betreft. 

De Ressence Type 2 zal nog niet meteen op de markt verschijnen. Het is nog een concept, dat verder wordt uitgewerkt.