De nieuwe smartwatch van de Zwitserse horlogefabrikant Tag Heuer, een apparaatje van 1500 dollar, is binnen minder dan geen tijd uitverkocht. De productie van deze Tag Heuer Connected wordt nu flink opgeschroefd, maar de eerste maanden is er nog moeilijk aan te komen.

Android Wear

De Tag Heuer Connected is een Android Wear-horloge in het bekende stijlvolle Carrera-jasje van de Zwitserse horlogemaker. Dat is een combinatie die in kringen van luxe-horlogedragers erg aantrekkelijk wordt gevonden. Het bedrijf maakte tot dusver 1200 Tag Heuer Connected-smartwatches per week. Dat aantal wordt nu opgeschroefd naar tweeduizend per week.

Apple Watch

Dat valt allemaal volstrekt in het niet bij de verkoopcijfers van bijvoorbeeld de Apple Watch, waarvan in een kwartaal tijd bijna vier miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Dat komt neer op zo'n 43.000 Apple Watches per dag.

Alleen in fysieke winkels te koop

Maar in de context van een duur Zwitsers horloge is het verkoopsucces van de Tag Heuer Connected wel bijzonder. De horlogefabrikant kan de vraag niet aan, en heeft de verkoop via online verkoopkanalen nu stilgelegd. Wie tot mei volgend jaar een Tag Heuer Connected wil bemachtigen, kan dat alleen via zijn lokale horlogier. De fysieke winkels worden nog wel bevoorraad.

Vervolg op Tag Heuer Connected

Tag Heuer bezint zich achter de schermen inmiddels op een vervolg op dit succes. Ergens eind volgend jaar, of begin 2017, zal een nieuwe smartwatchlijn verschijnen met horloges in verschillende varianten, uitvoeringen en materialen. Misschien komen er ook gouden en met diamant ingelegde exemplaren.