Waarschijnlijk verschijnt de smartwatch van HTC in april. Dat meldt althans de bekende Twitteraar Evan Blass op zijn profiel, vlak voor het weekend. Er wordt al langer gesproken over een slim horloge van deze fabrikant, maar tot nu toe hebben we nog niets gezien.

Komt die smartwatch van HTC er dan toch aan?

Als de de geruchten over de HTC-smartwatch samenvat, dan snap je er maar weinig van. Al sinds juli 2014 bestaat het apparaat in het geruchtencircuit, waar het twee maanden later ook kwam te overlijden. Enkele maanden later, januari 2015, kwam het slimme horloge wederom in het nieuws: het project zou weer nieuw leven in zijn geblazen. En afgelopen december was er het gerucht dat het horloge deze maand zou moeten verschijnen. En nu? Nu horen we dat de releasemaand wellicht april zou kunnen zijn.

Dat meldt althans Evan Blass, een populair Twitter-profiel waar evenveel 'lekken' op verschijnen die kloppen en niet kloppen. Over de smartwatch van HTC wordt gezegd dat die een rond scherm krijgt en zal gaan draaien op Android Wear, het smartwatch-platform van Google. Eerder kwam ook in het nieuws dat de projectnaam van het horloge Halfbeak was (een Japanse vissoort). En omdat de meeste Android Wear-horloges een vis-gerelateerde naam hebben gekregen in hun projectstatus, leek er dus heel even zekerheid te bestaan rondom het apparaat.

Het is nu wachten totdat HTC zelf de aankondiging zal doen.