De Chinese fabrikant organiseert op 24 november een persevenement, waar het verschillende apparaten zal gaan onthullen. Naast een nieuwe phablet en een tablet, werkt de producent van goedkopere hardware mogelijk ook aan een eigen smartwatch.

Gerucht: Xiaomi-smartwatch is aanstaande

Aankomende dinsdag organiseert Xiaomi een persevenement waar het bedrijf zijn nieuwste en aankomende producten zal tentoonstellen. Van twee producten weten we zo goed als zeker dat ze worden aangekondigd, namelijk de Xiaomi Redmi Note 2 Pro-phablet en de Xiaomi Mi Pad 2-tablet. Over een derde weten we dat helaas nog niet en dat is de smartwatch waar Xiaomi al maanden aan zou werken. Mogelijk wordt ook dit apparaat, waarvan helaas nog geen details beschikbaar zijn, eveneens aangekondigd.

Eerder dit jaar kwam het nieuws al naar buiten dat Xiaomi werkt aan een eigen wearable in de vorm van een slim horloge (Xiaomi heeft ook fitnessbanden). Dat was toen niet het geval, dus beweert het internet nu dat de grote onthulling morgen plaatsvindt. Deze smartwatch zou een rond scherm krijgen en draaien op Android Wear, maar dat laatste is meer een verwachting dan een gerucht. Zowel de smartphones, phablets als tablets draaien op (een aangepaste versie van) Android, dus het lijkt ons de meest logische keuze.