Fabrikant PKvitality heeft twee smartwatches ontwikkeld voor medische doeleinden. De slimme horloges meten glucose- en melkzuurwaarden. In de apparaten zit een sensor, genaamd SkinTaste, die beschikt over kleine naalden die door de opperhuid heen gaan.

Meet je glucose- en melkzuurwaarden met deze smartwatches

Fabrikant PKvitality heeft twee smartwatches ontwikkeld voor medische doeleinden. Het gaat om de K'Track Glucose en de K'Track Athlete, die beschikken over een sensor, genaamd SkinTaste, die beschikt over kleine naalden die door de opperhuid heen gaan. De naalden zijn 0,5 millimeter lang en kunnen concentraties van lichaamssappen en andere, diverse deeltjes meten. Het gaat in het bijzonder om de interstitiële vloeistof, stoffen die de ruimte tussen cellen opvult en kan worden gebruikt als biomarker voor verschillende moleculen in het lichaam.

Met de K'Track Glucose kan de bloedsuikerwaarden worden gemeten, zonder de bekende strips. Verder kan de smartwatch ook allerlei andere gegevens tracken, zoals genomen stappen en verbrande calorieën. In het slimme horloge zitten capsules, die elke dertig dagen vervangen dienen te worden. De kosten: 150 dollar voor de wearable en 100 dollar per capsule. De K'Track Athlete meet de melkzuurconcentratie tijdens het sporten. Door die zuurgraad in de gaten te houden, zouden sporters hun schema beter op hun lichaam aan kunnen passen. Het horloge kost 200 dollar en maakt ook gebruik van capsules, die elk 150 dollar per suk kosten.

Er is momenteel niets bekend over een Europese release.