Onderzoekers van een universiteit hebben een smartwatchtechnologie ontwikkeld die weet wat de drager van de smartwatch aanraakt. De smartwatch in kwestie, in dit geval de LG G Watch, draait op 4.000Hz in plaats van de 100Hz van het reguliere model.

Smartwatchtechnologie weet wat je aanraakt

Onderzoekers van de Carnegie Mellon University uit de Verenigde Staten hebben smartwatchtechnologie ontwikkeld die weet wat de drager van de smartwatch aanraakt. Dit concept wordt de ViBand genoemd, werkt met een LG G Watch en draait op 4.000Hz in plaats van de 100Hz van het originele model. Dat betekent dat wanneer een object vibreert - zoals een boormachine, blender, koffiemolen, auto of gitaar - de smartwatch weet wat je aan het doen bent. De objecten hoeven echter niet elektronisch van aard te zijn, geven de onderzoekers aan.

Daarnaast kan het zijn dat ook niet alle objecten kunnen worden herkend door de smartwatchtechnologie. Maar de ViBand is wel slim genoeg om te kunnen zien wanneer je iets aan het dragen bent. Ook kan de technologie opmerken wanneer je je vingers tegen elkaar aandrukt. In de toekomst zou er een update voor Android Wear en Tizen kunnen verschijnen die soortgelijke technologie kan implementeren, maar het gaat dan wel of specifieke firmware, waar de smartwatch van nu nog niets mee zouden kunnen.

Het is dus nog even afwachten of we deze smartwatchtechnologie daadwerkelijk in ons dagelijks leven gaan tegenkomen.