Wearables komen in alle soorten en maten, niet alleen in de vorm van fitness trackers en smartwatches. Je kunt tegenwoordig je hoofdtelefoon zelfs gebruiken voor het meten van je hartslag.

SMS Audio, het hoofdtelefoon merk van de Amerikaanse rapper 50 Cent, introduceert een sportcollectie hoofdtelefoons waaronder de BioSport In-Ear. Deze In-Ear hoofdtelefoon is in samenwerking met Intel ontwikkeld en beschikt over sensoren die je hartslag via je oor meten.

De oordopjes worden via de audio-aansluiting van de smartphone van stroom voorzien. De BioSport is compatibel met populaire fitness applicaties, waaronder Runkeeper. De In-Ear hoofdtelefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart, geel en blauw, verkoopprijs is 159,95 euro.

Biosport-in-ear-1

De sportcollectie bestaat naast de BioSport uit de Street by 50 On-Ear en de In-Ear Wired Sport en de SYNC by 50 On-Ear en In-Ear Wireless Sport. De Amerikaanse NBA-speler Carmelo Anthony is als compagnon van SMS Audio nauw betrokken bij de ontwikkeling van de collectie. De draadloze modellen beschikken over bluetooth technologie. De overige modellen beschikken over een microfoonfunctie en zijn voorzien van een kabel die niet in de knoop kan raken. De sportcollectie is volgens de fabrikant zo ontworpen dat de hoofdtelefoons goed blijven zitten bij actieve beweging, bestendig zijn tegen extreme weersomstandigheden en zweetafstotend door de toepassing van nanotechnologie. De sportmodellen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, roze en geel. Verkoopprijs vanaf 79,95 euro tot 249,95 euro.

De sportcollectie van SMS Audio is vanaf half mei verkrijgbaar bij de betere elektronica- en sportzaken.