Eerder vandaag schreven we al dat Snap deze week nog met een nieuwe versie van camerabril Spectacles zou komen. Eerder dan verwacht, is die nieuwe versie vanmiddag onthuld. Niet alleen zijn er nieuwe kleuren, ook zijn de specificaties beter en komt men consumenten op bepaalde vlakken tegemoet.

Nieuwe Spectacles

Niet alleen is de nieuwe Spectacles voorzien van een dunner montuur (waardoor deze fijner moet zijn om te dragen), ook wordt hij iets duurder. De eerste versie kostte 150 euro, de opvolger gaat voor 175 euro over de toonbank. De nieuwe bril is voorzien van nieuwe en minder felle kleuren: onyx, ruby en sapphire.
 
Video’s worden nu met een resolutie van 1.216 bij 1.216 pixels opgenomen, waar de vorige bril over een 1.088 bij 1.088 pixels beschikte. Verder is er een nieuwe fotomodus geïntroduceerd (die de vorige bril nog niet had), die beeldjes op 1.642 bij 1.642 pixels knipt. Ook introduceert het bedrijf een nieuwe wifi-modus die sneller beeldjes overzet en kunnen afbeeldingen in HD overgezet worden. De nieuwe dubbele microfoon kan ook beter geluid opvangen.
 
Andere nieuwe functies van de vernieuwde Spectacles zijn onder meer de opslagcapaciteit voor 150 video’s of 3.000 foto’s. Verder zijn er lampjes ingebouwd die niet alleen de gebruiker, maar ook omstanders duidelijk laten zien dat er opnames gemaakt worden. Vanaf 3 mei liggen de nieuwe Spectacles in de webwinkel van Snap.