Snapchat heeft grote plannen met zijn Spectacles. De hippe bril is straks ook onder water te gebruiken, want het bedrijf werkt namelijk aan een waterbestendige versie. De nieuwe versie is in samenwerking met het cruisebedrijf Royal Caribbean ontwikkeld, en in de praktijk getest door natuurfotograaf Robert Ochoa, freediver Ashleigh Baird en natuurbeschermer Gabriela Nava.

Onderwater-Spectacles

Om de Spectacles onder water te kunnen gebruiken, is er een speciale extra grote duikbril ontwikkeld. Die waterdichte kap maakt het mogelijk om tot dertig minuten aan beeldmateriaal te maken op een maximale diepte van vijfenveertig meter. De duikmaskers moeten los aangeschaft worden en dragen de illustere naam SeaSeekers.

Voor duikers is het dus straks mogelijk om onderwaterbeelden te schieten en die direct te plaatsen op hun Snapchat-account. De onderwaterversie van de Spectacles is voorlopig niet breed beschikbaar. Als Royal Caribbean een patent krijgt op de cover, zal het die in de herfst in de winkel te koop aanbieden. Voorlopig zijn er enkel prototypes te koop, met onderstaande beelden als resultaat.


Augmented reality Spectacles

Volgens de laatste geruchten wordt er ook gewerkt aan een nieuwe versie van de bril. Die zou, zo meldden we eerder deze maand, ondersteuning bieden voor augmented reality. Het gerucht gaat ook dat de nieuwe bril er een stuk anders uit komt te zien dan voorgaande versies. Wanneer die vernieuwde versie op de markt moet verschijnen is niet bekend.