De lancering van de Spectacles was geen spetterend succes voor Snapchat. Er zouden nog honderdduizenden exemplaren van de draagbare camera in Chinese opslagplaatsen liggen. Maar het lijkt erop dat het bedrijf niet van plan is de handdoek in de ring te gooien. Het bedrijf schijnt binnenkort een nieuwe versie te lanceren.

Nieuwe Spectacles

Snapchat heeft bij de FCC documentatie ingediend rond een nieuwe “wearable video camera”. Veel details zijn er niet te vinden over het apparaat, maar interessant is dat ernaar gerefereerd wordt als Model 002. Dat wijst er uiteraard op dat het de tweede versie van het product is.
 
Volgens de documentatie ondersteunt de vernieuwde Spectacles de 802.11ac wifi-standaard, wat inhoudt dat de snelheid waarmee bestanden overgezet kunnen worden toeneemt. Verder valt in de documentatie weinig nieuws te vinden. Wel zijn er genoeg geruchten die wijzen op wat er mogelijk naar de nieuwe wearable camera komt.

De geruchten

Het gerucht gaat dat Snap aan twee versies van de Spectacles werkt. Een daarvan zou slechts een verfijnde versie van het bestaande apparaat zijn. De andere beschikt ook over GPS en een dubbele camera en zou volgens de verhalen zo’n driehonderd dollar kosten. Het is de vraag of Snapchat daarmee indruk maakt, want de eerste versie van de bril kostte 129 dollar en werd al nauwelijks verkocht.
 
Extra functies, gecombineerd met betere prestaties, zouden daar allicht verandering in kunnen brengen en het lijkt erop dat Snap daar flink op inzet met de vernieuwde bril. Dat er toch gewoon een opvolger van de bril lijkt te komen is overigens interessant, kortgeleden hoorden we nog dat er geen nieuwe meer zou komen.