Snapchat heeft een eigen wearable geïntroduceerd waarmee het binnenkort een fluitje van een cent wordt om een filmpje te maken. Het bedrijf heeft een zonnebril onthuld waarin een camera zit ingebouwd. De wearable is speciaal gemaakt voor liefhebbers van de populaire dienst en zorgt ervoor dat je gemakkelijk video's kunt opnemen en publiceren. De zonnebril gaat door het leven onder de naam Spectacles. Ook heeft het bedrijf achter de populaire app een naamsverandering ondergaan: Snap, Inc.

Snapchat introduceert Spectacles

Snachat heeft via zijn officiële website naar buiten gebracht dat het op de markt gaat komen met een speciale zonnebril voor zijn dienst: Spectacles. Door op de ronde knop op de bril te drukken, begint de wearable met opnemen. Dat is ook aan de bril te zien, gezien de led-lampjes rondom de camera op dat moment aan gaan. Zodra de camera vervolgens een filmpje van tien seconden heeft gemaakt, wordt die via Bluetooth of wifi naar jouw smartphone verzonden waarna je de snap online kunt gooien.

De beelden die met de zonnebril worden gemaakt, zijn overigens niet rechthoekig. Snapchat heeft ervoor gekozen om de beelden rond te maken. Dat zou er voor moeten zorgen dat je meer het gevoel krijgt dat je de situatie echt ziet. Over een prijs hebben de makers nog niet gesproken, maar The Verge heeft wel al een idee. Zij brachten naar buiten dat de prijs in de Verenigde Staten 130 dollar gaat bedragen. De zonnebril komt in drie verschillende kleuren beschikbaar.