Vorig jaar september introduceerde Snapchat de Spectacles. Dat is een zonnebril met een ingebouwde camera, speciaal ontwikkeld voor gebruikers van de app. Zo kunnen ze eenvoudig video’s opnemen en publiceren in de app. De zonnebril is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland.

De Snapchat Spectacles

De Spectacles zijn in drie kleuren beschikbaar in Europa: rood, turquoise en zwart. De bril kost 149,99 euro en is vanaf vandaag via de website van het bedrijf te bestellen. Ook is het voor mensen in Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs en Venetië mogelijk om de brillen bij een speciale automaat te kopen.

De functionaliteit van de bril is eenvoudig. Aan een zijde van de bril is een camera ingebouwd. Met een simpele druk op een knop aan de zijkant van de bril, leg je beelden vast. Het gaat om een ronde video, waarbij het gezichtsveld 115 graden bedraagt. Volgens Snapchat geeft de bril op die manier goed weer wat de gebruiker precies ziet.

Bij lancering in de Verenigde Staten bleken de Spectacles erg populair. Daar ging de bril in september in de verkoop voor 130 dollar per stuk. De accessoire werd in de VS maar liefst 55 miljoen keer verkocht en er was bij lancering sprake van een heuse stormloop. In februari werden er voorafgaand aan de beursgang van het bedrijf stukken vrijgegeven waaruit bleek dat de Spectacles snel naar het buitenland zou komen. Dat heeft iets langer op zich laten wachten, maar nu zijn ze er dus. De levertijd bedraagt op dit moment drie tot vijf werkdagen.