Binnenkort kun je een nieuw toetsenbord voor je Android Wear-smartwatch downloaden van SnapKeys, dat razendsnel typen belooft middels een korte video. In de video is te zien hoe snel iemand zijn berichten typt. De makers beloven een snelheid gelijk aan die op een smartphone.

Snel typen op je Android Wear met SnapKeys

Tijdens Google I/O dit jaar beloofde Google dat Android Wear ondersteuning zou aanbieden voor third-party toetsenborden. Je kunt straks dus meer toetsenborden op je smartwatch verwachten dan alleen die van Google. SnapKeys, een toetsenbordontwikkelaar, weet hier natuurlijk van en werkt ondertussen aan een nieuw keyboard voor het platform, eentje waarmee je net zo snel als op een smartphone zou kunnen moeten typen (we moeten het voor nu even aannemen, omdat er nog geen app beschikbaar is die we kunnen uitproberen).

Dat kun je zien in de bovenstaande video. De makers beloven dat je zo'n tachtig woorden per minuut moet kunnen typen, omdat de app zo intelligent zou zijn dat het weet wát je wil typen. Ook is het mogelijk de swipen op het toetsenbord, bijvoorbeeld wanneer je die lastig bereikbare en kleine knoppen moet zien in te drukken. Het is momenteel niet bekend wanneer we het nieuwe toetsenbord van SnapKeys voor Android Wear 2.0 mogen verwachten, maar we verwachten dat het rond de release van de gloednieuwe update zal zijn.