Snowfox is de wearable die ervoor kan zorgen dat ouders minder ongerust zijn als hun kroost niet in de buurt is. Het draagbare apparaatje is een soort GPS locator die verbonden kan worden met een smartphone. Zodra dat gebeurd is, kun je precies zien waar jouw kind zich bevindt. Om Snowfox werkelijkheid te kunnen maken, is het bedrijf achter de gadget een campagne gestart op Indiegogo.

De Snowfox

Snowfox is het apparaat om je kind met een gerust hart op pad te kunnen sturen. Niet alleen kun je precies zien waar jouw kroost uithangt, ook kunnen zij op een knop drukken op het apparaat als zij willen dat jij hun belt. Zelf kunnen de kinderen niet bellen met de wearable, maar zij kunnen dus wel gebeld worden. Daarbij kan het apparaat overigens niet uitgeschakeld worden door de kinderen.

Een andere handige functie is dat jij als ouder via de bijbehorende app in kunt stellen in welke gebieden jouw kind mag komen. Mocht hij of zij dat gebied verlaten, krijg je direct een notificatie binnen op je smartphone. In totaal kun je vijf smartphones verbinden aan de Snowfox, waardoor naast beide ouders ook bijvoorbeeld opa en oma mee kunnen kijken.

Wanneer leverbaar?

Via Indiegogo is het alvast mogelijk om je slag te slaan en als super early bird een Snowfox te bemachtigen. Voor 99 dollar, dat is 50 dollar minder dan de retailprijs, kun je een apparaatje bestellen. Daarbij kun je kiezen tussen roze en blauw. De embedded SIM, die ervoor zorgt dat het apparaat gebeld kan worden, kost overigens maandelijks geld. De prijs daarvan bedraagt 9,90 euro. Het is de bedoeling dat de eerste lading in oktober verstuurd gaat worden.