Software-ontwikkelaars hebben Windows 7 aan de praat weten te krijgen op een Android Wear-smartwatch. Al eerder was dat het geval met oudere versies van Windows. Met Windows 7 heeft het klokje aanzienlijk meer moeite: booten duurt drie volle uren.

Windows 7

Wat je precies moet met Windows 7 op het piepkleine 280x280 pixel-scherm van een smartwatch? Niets natuurlijk, het is de meest nutteloze versie van Windows 7 ooit. Het smartwatch-project is alleen maar een kunstje om te laten zien dat het kan. Een project voor regenachtige zondagmiddagen voor gewone mensen, maar een prestige-project voor dit soort software-gekken.

Muispijl

Het Microsoft-besturingssysteem, bestemd voor de desktop, is volledig werkend op de smartwatch gekregen, laten de hackers zien. Met de vinger kan de muispijl over het scherm worden verplaatst. Voordat het zover was, moesten ze wel drie uur (!) geduld betrachten voor het opstartproces. Toen dat uiteindelijk was afgerond, bleek de volledige desktop in Madurodam-formaat op het schermpje van de smartwatch te staan. Tijdens die drie uur moest het klokje voortdurend aan de lader blijven.

Wanneer komt Windows 10?

Windows 95, Windows 98 en Counter-Strike 1.6 gingen Windows 7 al voor als alternatief besturingssysteem voor een smartwatch. Vermoedelijk wordt er nu gewerkt aan Windows 8 en Windows 10.

De hackers hebben niet alleen een filmpje (versneld) online gezet om hun prestatie te laten zien, maar er ook een tutorial aan geplakt voor mensen die dit zelf willen doen met hun smartwatch. Komende zondag gaat het in sommige delen van het land een beetje regenen, dus wie er zin in heeft, kan dan aan de slag. Hieronder het filmpje.