Somatic Labs komt binnenkort met een nieuw horloge op de markt genaamd Moment. Het bedrijf promoot de nieuwe smartwatch als 'jouw zesde zintuig'. De wearable kan verbinding maken met je Android-telefoon of -tablet, je iPhone of je iPad. Het goed instellen van de nieuwe smartwatch schijnt een fluitje van een cent te zijn en niet langer dan één minuut in beslag te nemen.

De nieuwe smartwatch heeft de nodige voordeeltjes. Wanneer je het gebruik van het horloge enigszins onder de knie hebt, hoef je voortaan bijvoorbeeld niet meer te kijken naar wie jou belt. Met een trillend ritme, dat via de hoeken van het horloge wordt verspreid, kun je er zo achter komen wie jou nodig heeft. Ieder contact zal namelijk voorzien worden van zijn eigen ritme.

Ook als navigatie-apparaat is de smartwatch makkelijk te gebruiken. Het getril aan je pols maakt namelijk duidelijk welke route je moet volgen. Daarbij benadrukt het bedrijf dat er geen visuele afleiding is en dat de vibraties amper zijn te horen, anders dan op je smartphone het geval is. Ook kun je de smartwatch als wekker gebruiken. Het horloge begint met het verspreiden van lichte tikjes, die langzaam in intensiteit toe zullen nemen.

De prijs van Somatic Labs' Moment

Het horloge is momenteel nog niet te bestellen. Wel kunnen liefhebbers van het apparaat zich alvast aanmelden via de officiële website van Somatic Labs. Zij krijgen dan als eerst te horen wanneer het apparaat in de pre-order verschijnt. De prijs van de smartwatch bedraagt 129 dollar, omgerekend zo'n 113 euro. Somatic Labs heeft alvast naar buiten gebracht dat de smartwatch compatibel is met alle 22mm horloge-bandjes. De oplaadtijd bedraagt zo'n twee uur via microUSB en de batterij hoort na een oplaadbeurt een week mee te kunnen.