Smart home-producent Somfy presenteert de Smart Dress. De 'conceptjurk' is speciaal voor het toekomstgerichte project ‘The Art of Motion’ ontworpen. De slimme jurk is ontworpen samen met designer Anouk Wipprecht.

De Smart Dress van Somfy

Somfy, smart home-productenmaker en bekend van onder meer zonnewering, rolluiken en meer, heeft samen met de designer Anou Wipprecht de Smart Dress onthuld. De 'conceptjurk' is speciaal voor het toekomstgerichte project ‘The Art of Motion’ ontworpen. Hier is, naast bewegende lampen en andere accessoires en producten voor een smart home, de Smart Dress uit voortgekomen. Verschillende dingen in een woonkamersituatie werken met de speciale jurk samen. Echter, voorlopig blijft deze jurk een fictieve oplossing, geeft Somfy aan.

Maar in de toekomst wordt de jurk wellicht wel in een andere vorm realiteit, geeft het bedrijf ook aan. Dat komt uit de gedachte die Somfy ook heeft, dat alles om ons heen, ons huis, accessoires en dus ook onze kleding, smart wordt. Heel het proces van de gedachte achter de Smart Dress, het ontwerp en de uiteindelijke ontwikkeling zijn vastgelegd in de bovenstaande, korte documentaire van drie minuten. Wil je de presentatie van de slimme jurk zien? Dan kun je de onderstaande, eveneens, korte video eens bekijken.