Hardlight Studios, de maker van Sonic Dash 2: Sonic Boom, heeft laten weten dat de applicatie wordt voorzien van een Apple Watch-app. De app is in feite een simpele stappenteller met een Sonic-thema, maar wil Apple Watch-dragers wel stimuleren veel te lopen.

Sonic Dash 2: Sonic Boom nu verkrijgbaar op iOS

Android-gebruikers moeten nog even wachten, maar iOS-fanaten kunnen al met de game Sonic Dash 2: Sonic Boom aan de slag. Niet alleen op hun smartphones en tablets, maar ook op hun Apple Watch. De ontwikkelaar, Hardlight Studio, laat namelijk weten dat Sonic Dash 2 wordt geleverd met een companion-app in de vorm van een simpele stappenteller, uiteraard met een Sonic-thema. Het spel op het slimme horloge probeert je te stimuleren meer te bewegen, door bijvoorbeeld in-game-spullen aan te bieden.

sonic-dash-apple-watch

In het geval van Sonic Dash 2: Sonic Boom gaat het om zogenaamde sprites, waar er voorlopig 45 van te verzamelen zijn. Deze bijzondere wezentjes kunnen Sonic en zijn vrienden van krachten voorzien, waardoor hun avontuur op iOS (en Android) beter verloopt. De companion-applicatie is wel exclusief voor het platform van Apple; wanneer de game later deze week op Android verschijnt, dan zul je de companion-app niet op je Android Wear-smartwatch kunnen installeren. Of dat nog verandert in de toekomst, is niet duidelijk.