Sony wil het scherm van je smartphone projecteren binnen PlayStation VR, met wat het bedrijf Sony AnywhereVR noemt. Het team achter deze app wil “supreme relaxation" aanbieden, door ook een rustgevende achtergrond te presenteren op het scherm van de virtual reality-headset.

Sony AnywhereVR: projecteer het scherm van je mobiel in virtual reality

Sony heeft tijdens een presentatie in Japan een nieuw project laten zien voor PlayStation VR: Sony AnywhereVR. Met deze app voor PSVR is het mogelijk het scherm van je smartphone te projecteren in virtual reality, zodat je berichten en meer kunt ontvangen en lezen, zonder de bril daarvoor af te hoeven doen. Naast het scherm van je smartphone, zie je ook een rustgevende achtergrond in beeld (zoals je op de afbeeldingen hierboven kunt zien), wat voor “supreme relaxation" moet gaan zorgen, aldus de elektronicagigant.

Helaas is nog niet bekend of slechts een beperkt aantal apps te gebruiken zijn of alle apps op Android, al leeft de gedachte dat het eerste het geval is. Ook is nog niet duidelijk of je alle smartphones met Android als besturingssysteem kunt gebruiken met PlayStation VR; ook hier lijkt het erop dat het om een beperkt aantal toestellen gaat en in dit geval gaat het mogelijk om de toestellen van Sony. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk of de techniek buiten Japan beschikbaar komt. PlayStation VR is vanaf 13 oktober te koop in Nederland.

Meer lezen?

Lees ook over onze ervaringen met de virtual reality-headset.