Vlak voor de lancering van PlayStation VR heeft Sony drie installatievideo's vrijgegeven, die je straks eventueel zou kunnen raadplegen. Mocht je er straks niet uitkomen met de installatie, dan kun je altijd deze drie video's nog eens bekijken.

Zo sluit je de PlayStation VR aan

Het duurt nu niet lang meer: de PlayStation VR is binnenkort aan te sluiten op je PlayStation 4. Om ervoor te zorgen dat iedereen straks goed voorbereid is op de virtual reality-headset voor de spelcomputer, heeft Sony drie video's vrijgegeven waarin wordt laten zien hoe je de bril precies aansluit op het systeem. Deze video's zijn handig voor straks, mocht je er niet helemaal uitkomen met de meegeleverde handleiding, bijvoorbeeld. In de drie video's wordt stapsgewijs uitgelegd en laten zien hoe de installatie precies gaat.

In de eerste video is te zien welke onderdelen er allemaal in de doos van de virtual reality-headset zitten. Ook krijgen gamers nog een geheugensteun over de PlayStation Camera, die je écht nodig hebt om gebruik te maken van PlayStation VR. In de tweede video zie je daadwerkelijk welke kabels precies waar in moeten. Ook zie je hier dat je de processor in een apart stopcontact moet stoppen. En in de laatste video zie je welke stappen je nog het beste kunt ondernemen met betrekking tot de beste ervaring van de headset voor PS4.