Sony en Ericsson, voorheen partners op de smartphonemarkt, slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een prototype van een nieuwe glucosemeter. Dit prototype zou onder meer de bloedsuikerspiegel, activiteiten, slaap en hartslag moeten bijhouden en de drager alarmeren wanneer de bloedsuikerspiegel daalt. 

Sony en Ericsson werken aan glucosemeter

De namen Sony en Ericsson zag je jaren geleden samen op smartphones prijken. Die tijden zijn voorbij, maar nu werken de bedrijven samen aan andere projecten. Zoals een glucosemeter die diabetici kunnen dragen voor meer inzicht wanneer ze onderweg zijn. Dit prototype zou onder meer de bloedsuikerspiegel, activiteiten, slaap en hartslag moeten bijhouden en de drager alarmeren wanneer de bloedsuikerspiegel daalt. Ook zit er een kleine router in de armband gebouwd, waardoor er altijd een verbinding is met het internet -- ook zonder smartphone.

Hoe het apparaat wordt vormgegeven, is nog niet duidelijk. Het kan zijn dat het iets wordt zoals op de bovenstaande foto, maar het kan ook zijn dat er voor een meer traditioneel uiterlijk wordt gekozen. Helaas is er verder nog niets bekend over de wearable. Sony en Ericsson hebben nog geen details vrijgegeven of bekendgemaakt wanneer het product in de winkels ligt. Voor Sony is dit in elk geval een interessante ontwikkeling. Voorheen maakte het consumentenelektronicabedrijf wearables voor consumenten, maar heeft al jaren geen nieuw product uitgebracht.