Tijdens de IFA 2018 in Berlijn heeft Sony bekendgemaakt dat de Sony FES Watch U in september ook naar Europa komt. Deze smartwatch is iets anders dan je normaal gewend bent. In plaats van een normaal touchscreen gebruikt het E-paper-technologie op zowel het scherm als het bandje. Eerder dook het horloge al op in 2016, toen Sony een crowdfundingsactie opzette.

Dit betekent dat de FES Watch U niet alleen de mogelijkheid biedt om verschillende watchfaces op het scherm zelf te wijzigen, maar je ook het bandje laat veranderen. Volgens Sony zijn er bij lancering direct uit honderd verschillende designs te kiezen. Daarnaast zullen er elke maand verschillende nieuwe designs worden toegevoegd. Via de bijbehorende app kunnen gebruikers ook zelf designs maken en deze gebruiken op deze smartwatch.

Verder nog weinig bekend over de FES Watch U


Over de verschillende specificaties voor deze smartwatch, en de overige functies, moeten we nog even in het duister tasten. Op dit moment is er nog vrij weinig over dit bijzondere apparaatje bekend. Wel is duidelijk dat je straks stevig de portemonnee mag trekken om de Sony FES Watch U aan te schaffen. De zilveren versie kost straks 529 Engelse ponden, terwijl de zwarte versie 699 Engelse ponden gaat kosten. Welke smart-functies het horloge verder gaat krijgen is dus nog helemaal niets over bekend.