Sony heeft op donderdag de Smartband 2 aangekondigd: een multi-sensor band die uitgebreide info geeft over je conditie, welzijn en stress. De versnellingsmeter en de hartslagsensoren in de core van de Smartband 2 monitoren de pols- en hartritmevariabiliteit.

Sony Smartband 2 aangekondigd

Sony heeft op donderdag zijn nieuwe Smartband aangekondigd, genaamd de Sony Smartband 2. De Sony Smartband 2 is een multi-sensor lifelogger die uitgebreide informatie geeft over je conditie, welzijn en stress en deelt biometrische-gegevens met de gebruikers via Lifelog en verklaart deze, aldus Kaz Tajima, onderdirecteur van Sony. De versnellingsmeter en de hartslagsensoren in de core van de Smartband 2 monitoren de pols- en hartritmevariabiliteit en meten zo gedurende de dag je algemene conditie, spanning en stressniveau.

De Smartband 2 traceert automatisch activiteiten als wandelen, hardlopen en andere sporten terwijl hij tijdens elke activiteit je hartslag weergeeft. De Lifelog-app van Sony verkrijgbaar voor Android, helpt je vorderingen bij te houden door middel van vergelijkingen en motiverende geheugensteuntjes gebaseerd op je activiteit. Ook houdt de Smartband 2 informatie bij over je slaap. De slimme wekkerfunctie trilt zachtjes en maakt je wakker op het beste tijdstip op basis van je slaapcyclus rond het tijdstip dat je hebt ingesteld op jouw wekker.

Die trillingen kunnen in combinatie met de LED-lampjes ook gebruikt worden voor notificaties die vanaf je smartphone of tablet worden verstuurd en met enkele handelingen kun je bijvoorbeeld je muziekspeler ook met de band bedienen. De Sony Smartband 2 heeft een IP68-certificatie (en is dus waterdicht), gaat twee dagen mee op een volle batterij en is binnen een uur weer opgeladen. De armband is vanaf september verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en later in roze en indigo. Ook kunnen de bandjes van de eerste Smartband gebruikt worden. De prijs van de fitness tracker zal 119 euro bedragen.

De specificaties van de Sony Smartband 2 op een rij:

  • Batterij van 58 mAh
  • Hartslagmeter
  • MicroUSB
  • 3 LED-lampjes
  • Bluetooth 4.0
  • NFC
  • Kan gebruikt worden in combinatie met Android 4.4 of hoger en iOS 8.2 of hoger