Sony heeft aangekondigd een nieuwe versie van Sony PlayStation VR uit te brengen, met een ietwat beter en simpeler design dan voorheen. Er zijn een aantal dingen veranderd aan het design en het gebruik, waardoor de PSVR meer gestroomlijnd is dan eerder het geval was.

Nieuwe versie Sony PlayStation VR

Een jaar na de lancering van de Sony PlayStation VR besluit Sony de headset een ietwat ander design mee te geven. Zowel de ervaring als de virtualrealitybril zijn volgens Sony meer gestroomlijnd dan eerder. Zo hoef je namelijk niet meer de externe processorunit los te koppelen wanneer je content in high dynamic range wil bekijken op de Sony PlayStation 4. Je herkent de nieuwe PSVR aan de positie van de koptelefoonaansluiting: die zit nu op de achterkant, waardoor dat extra draadje een beetje beter is weggewerkt.

Daarnaast is er nu ook een dunnere kabel tussen de Sony PlayStation VR en de Sony PlayStation 4, evenals een nieuwe processerunit die het mogelijk maakt hdr-content te bekijken. De nieuwe PlayStation VR-headset zal op 14 oktober in Japan te koop zijn, in combinatie met de benodigde camera, voor het bedrag van vierhonderd. Sony belooft dat de prijzen in andere delen van de wereld ongewijzigd zullen blijven wanneer de nieuwe bundel verschijnt. Maar wanneer die in Nederland verschijnt, is op moment van schrijven nog niet bekend.