Sony heeft laten weten dat het bedrijf geen verlies zal maken op de verkoop van de PlayStation VR, ook al verkoopt het bedrijf de bril voor minder dan de concurrentie. Dat is opvallend nieuws, omdat Sony in het verleden wel zijn spelcomputers aanvankelijk met verlies verkocht.

PlayStation VR: goedkoop, zonder verlies voor Sony

Sony heeft bekendgemaakt dat het bedrijf geen verlies zal lijden aan de verkoop van de PlayStation VR, ondanks het feit dat de bril honderden euro's goedkoper is dan de concurrerende brillen. Toen bekend werd dat de prijs van de PSVR op 399 euro komt te liggen, kwam al snel het idee naar boven dat Sony de virtual reality-bril met verlies zou verkopen, om de concurrentie te ondermijnen. Ook is het zo dat Sony in het verleden aanvankelijk zijn spelcomputers, zoals de PlayStation 3, met flink veel verlies verkocht, omdat het ding aantrekkelijk te houden.

Ook verdient Sony veel geld aan de games die voor zijn eigen platform uitkomen en daarmee kon het altijd de verliezen op de spelcomputer rechttrekken. Dit keer ligt het dus anders, geeft het hoofd van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, aan in een interview.

According to our hardware team we are not going to lose money selling PlayStation VR for the price we announced. That's great news because we can invest in promotion, doing trials, developer support without bleeding money by selling the PS VR hardware. Luckily our hardware teams have been making hardware for a long time. We've approached PS VR development how we approach PlayStation console development - we always aim high in the quality of the experience. Especially because virtual reality is so new, we wanted to do it right first time. We waited until we could use cutting edge tech like 120Hz OLED displays - that doesn't exist anywhere, we custom made it for PS VR.

De PlayStation VR zal in oktober wereldwijd verschijnen en kun je koppelen aan je PlayStation 4. Wel heb je voor het gebruik van de bril de PlayStation Camera nodig (wordt apart verkocht). Daarnaast zal een groot aantal games gebruikmaken van de Move-controllers, maar zullen ze allemaal de DualShock 4-controller gaan ondersteunen.