Sony patent powerglove

Sony heeft een patent geregistreerd voor een soort 'powerglove', een handschoen met elektronica die in samenwerking met een virtual reality-bril gebruikt kan worden.


Vingerbewegingen

Het patent bestaat eigenlijk uit drie afzonderlijke patenten voor een nieuw controller-systeem dat uit een handschoen met toegevoegde elektronica bestaat. Het hele systeem draait om een flexibele sensor die vingerbewegingen registreert en omzet in acties in de virtuele wereld. Dan is er nog een afzonderlijke contactsensor die het registreert als de gebruiker een fysiek object in de kamer aanraakt. Nummer drie beschrijft een communicatiemodule die deze data overzendt naar een VR-bril die de gesimuleerde omgeving aan de gebruiker laat zien.


Sensordata

Het patent wordt door Sony omschreven als 'een traceerbaar object dat is geconfigureerd om verlicht te zijn tijdens interactiviteit" met 'tenminste een inertiële sensor om sensordata te genereren'. Dat klikt als een uitgebreide versie van de Move motion controller van de PlayStation 3.


Smart glove

De beschrijving meldt verder dat met de smart gloves objecten kunnen worden aangeraakt of verplaatst. Ook voelen de handschoenen oppervlakken aan (zoals een tafel) en kan druk op objecten worden geregistreerd. Er kan in objecten worden geknepen, ze kunnen worden gegooid, er kunnen gebaren of bewegingen worden gemaakt en nog veel meer.


VR-technologie

Het is bij de registratie van zo'n patent allerminst gezegd dat die ook daadwerkelijk in een nieuw apparaat worden verwerkt, zoals de smart glove waar Sony hier over schrijft. Maar de beschreven technologie lijkt niet onlogisch als volgende stap in de VR-technologie.