In een interview met The New York Times maakt Sony bekend dat de Sony PlayStation VR tot op heden bijna één miljoen keer verkocht is. De virtualrealitybril voor PlayStation 4 is nu vier maanden verkrijgbaar.

Sony PlayStation VR is een populaire virtualrealitybril

Sony's Andrew House heeft in een interview met The New York Times bekendgemaakt dat de Sony PlayStation VR-virtualrealitybril (recensie) nu 915 duizend keer verkocht is (per 19 februari 2017). De headset is in oktober uitgekomen en nu dus zo'n vijf maanden op de markt. Daarmee presteert de virtualrealitybril beter dan verwacht. Sony had namelijk gehoopt dat de PSVR ongeveer een miljoen keer verkocht zou zijn tegen het midden van april, maar die mijlpaal lijkt nu dus eerder behaald te worden. Maar het had nog beter gekund.

Sony was namelijk voorzichtig met de virtualrealitybril en heeft minder brillen geproduceerd om die reden. Dat zorgt wel voor een grotere vraag, maar als Sony niet zo voorzichtig was, dan hadden er dus meer verkocht kunnen zijn. Eerder werd door onderzoeksbureau SuperData gespeculeerd dat de Oculus Rift 243 duizend keer en de HTC Vive 420 duizend waren verkocht tegen het einde van 2016, waardoor het dus lijkt dat de Sony PlayStation VR de meest populaire (high-end) vr-bril is van dit moment. Lees hier alles dat je wil weten over de vr-bril.