De Sony Smartwatch 3, die verscheen in 2015, krijgt geen update naar Android Wear 2.0. Dat valt te lezen in hele kleine lettertjes op de website van Sony.

Android Wear 1.5

De smartwatch blijft dus op Android Wear 1.5, zoals alle huidige smartwatches met dat besturingssysteem.

Het is een tegenvaller voor de eigenaren van de Smartwatch 3. Veel andere bestaande Android Wear-horloges krijgen wel de belangrijke update naar versie 2.0 die belangrijke verbeteringen biedt, zoals zelfstandig draaiende apps waar de nabijheid van een smartphone niet meer nodig is.

End of life

De Sony Smartwatch 3 is daarmee feitelijk aan het eind van zijn levenscyclus gekomen, hoewel hij nog wel her en der wordt verkocht. Net als de LG G Watch, de eerste Moto 360 en de eerste smartwatches die met Android Wear werden gepresenteerd, gaat de update aan de neus van de Smartwatch 3 voorbij.

Smartwatch: een kort leven

De meeste smartwatches van de eerste generatie kunnen vanwege de hardware domweg geen update krijgen. Het betekent wel dat eigenaren van een smartwatch anders met zo'n horloge moeten omgaan dan met een gewoon polsklokje, dat vele jaren meegaat. Er is kennelijk elke paar jaar een nieuwe nodig. Net als bij een smartphone. Er zijn nu dan ook gloednieuwe Android Wear 2.0-smartwatches van LG aangekondigd, die vast wel weer een paar updates mee zullen maken, voordat ze ook worden afgedankt en opgevolgd door betere.

Deze horloges krijgen wel de update naar Android Wear 2.0

De volgende bestaande horloges krijgen de update naar Android Wear 2.0: Asus Zenwatch 2, Asus Zenwatch 3, Casio WSD-F10, Moto 360 Gen. 2, Moto 360 Sport, Tag Heuer Connected, LG Watch Urbane 2nd Edition, LG Watch Urbane, LG G Watch R, Polar M600, Fossil Q Wander, Fossil Q Marshal, Fossil Q Founder, Michael Kors Access Bradshaw Smartwatch, Michael Kors Access Dylan Smartwatch, Nixon Mission, Huawei Watch en Huawei Watch Ladies. Klik ook vooral op de vetgedrukte namen om de recensies van deze horloges te kunnen lezen.

Over Android Wear 2.0 kun je hier alles lezen.